Sport és egészség mindenkinek

Természetgyógyászat

Gyerekkoromban még nem hallottam róla, vagyis de, a bioenergetikáról, amiről a szüleimnek megvolt a véleménye. Inkább Édesapám volt az aki nem hitt ezekben egyáltalán, hisz Édesanyám homeopátiás készítményekkel próbált kezelni bennünket éppen amikor el kaptunk valami betegséget. Nagyon sokáig nem találkoztam alternatív gyógyászattal tudatosan, míg nem a gyógynövények közelébe nem kerültem. Ekkor kezdődött a felismerés bennem, hogy ez az amivel szeretnek foglalkozni. Bele ástam magam a témába, és elképedve álltam hogy idáig ezt miért nem tudtam?! Nincs problémám  a hagyományos gyógyszerekkel ameddig nem kell használnom, hiszen ha elolvastunk már valaha egy betegtájékoztatót akkor ott láthatjuk, hogy annyi lehetséges mellékhatást sorolnak fel, hogy a halandó ember ódzkodva veszi be.( Én biztosan) Ez volt az a pont amikor elkezdtem keresni, és aki keres az általában talál is. Lenyűgözött ez a világ, az energiarendszerekkel, az akkupresszúrás pontokkal és a gyógynövényekkel. Ezért be is iratkoztam az iskolába és elkezdtem ezt a csodálatos utat. Elkezdtem házi készítésű szappant ,fürdő bombát , gyertyát készíteni gyógynövények segítségével. Természetesen magamon és a családon teszteltem őket, és nagy sikert arattak, ami még  jobban megerősített abban hogy ezt (is) kell csinálnom. Hogy miért jobbak ezek a boltban vásárolható készítményeknél?! Egyszerű a válasz, hiszen a házi készítésű termékek 100% ban természetes anyagokat tartalmaznak, kis gyógynövényekkel megspékelve.Azt tudjuk, hogy a műanyag nem egészséges,nehezen bomlik stb... De azt már kevésbé hogy a bolti kozmetikumok és az élelmiszerek is tartalmaznak. Mivel a világban nagy lett a kereslet a minőség elkezdett romlani, hiszen a mennyiség lett a fő szempont. Ezért mi nem is tudjuk mennyi káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe, amit nem tudunk feldolgozni és csak raktározza a szervezetünk a sokk szennyet. Ezért tudatosan kell vásárolni,és megpróbálni minél tisztább, természetesebb termékeket választani.

Hogy miért kezdtem el írni?

Sziasztok!

Hogy miért is kezdtem el a blog írást?! Mert szeretném megváltoztatni a saját és mások életet is.

Válogatott sportolóként engem is elért sajnos a sérülések sorozata, így abba kellett hagynom a verseny sportot és új “szakmát” kellett választanom, így kerültem a vendéglátásba. Szakácsként dolgoztam napi 12-14 órát először Londonba majd Budapesten. De viszonylag gyorsan jött a kiégés, és tudtam váltanom kell. Ekkor kezdtem el tanulni, és új utat keresni magamnak. Gyógymasszőr és természetgyógyászatot kezdtem el tanulni, mert hiszek a természetes gyógymódokban, és sajnos nem tudok azonosulni a mai, pénz-centrikus világgal, ahol sajnos az orvosok olyan szinten vannak leterhelve hogy sok esetben nem tudnak rendesen foglalkozni a beteggel. Most pedig úgy érzem segíteni szeretnék, már kiskoromban is tanár akartam lenni , egy jó tanító, aki foglalkozik az emberekkel és inspirálja őket. Aki mellettük áll és olyan tudást ad amivel jobbá tudják tenni életüket.
Úgy gondolom a sport nagyon sok mindenre megtanít bennünket amit az élet területein is hasznosíthatunk, az egészség pedig elengedhetetlen a boldog élethez. Ez a kettő szoros kapcsolatban áll egymással. Mostanában az emberek kezdenek ráébredni arra, hogy tenniük kell magukért,főleg ebben a felgyorsult világban, ahol mindenki a pénzt hajtja és jobb körülményeket szeretne magának. De olykor muszáj megállni, és magunkkal is foglalkozni, hiszen a túl sok munka, a túl sok stressz előbb utóbb kiégéshez,  depresszióhoz vezethet. A WHO szerint az egészség a testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya. Tehát nem elég sportolni,egészségesen étkeznünk, oda kell figyelnünk a lelkünkre, gondolatainkra és vágyainkra. Jobb emberré kell váljunk, hogy igazán boldog életet élhessünk, hiszen az irigység, a rosszindulat csak felemészt bennünket és nem visz előre. Megragadunk egy szinten ahol már csak a negatív érzelmek és gondolatok irányítanak, ahelyett hogy magunkra fókuszálnánk. Célomul tűztem ki, hogy segítsek másoknak, hiszen mindenkinek jár egy boldog élet.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása